El 2n Obert dels Països Catalans se celebrarà a Manresa, a l’Hotel Pere III (muralla de Sant Francesc, 49), el dissabte 21 de novembre de 2009.

Reglament de la competició

Sistema suís

Les partides seran en la modalitat clàssica d’un contra un, i el torneig es jugarà a un total de sis rondes en sistema suís.

Per establir la classificació general, es comptabilitzaran els punts de torneig a raó d’un punt per cada victòria, mig en cas d’empat, i zero per la derrota. En cas d’igualtat a punts en la classificació, els criteris de desempat s’establiran a partir dels punts de partida (suma dels punts de totes les jugades), essent el primer criteri el diferencial de punts a favor i el segon, el total de punts acumulats.

Els emparellaments de cada ronda s’establiran a partir dels criteris següents:

a) Dos jugadors no s’enfrontaran entre ells més d’un cop.
b) La distància en la classificació entre els dos jugadors ha de ser mínima.
c) Si el total dels jugadors és senar, l’últim classificat rebrà un punt i no jugarà.

L’ordre inicial de sorteig dels jugadors s’establirà mitjançant el seu últim BARRUF publicat. Els participants debutants, sense BARRUF, s’ordenaran seguint l’ordre d’inscripció.

En general se seguiran les normes del sistema suís establertes internacionalment i implementades en el programari Swiss Perfect.

Els resultats de les partides de tots els participants seran inclosos en el rànquing mundial de jugadors d’scrabble en català (BARRUF).


Diccionari arbitral

El diccionari arbitral utilitzat per al campionat serà el Diccionari Oficial de l’Scrabble en Català (DOSC), amb les esmenes contingudes en la fe d’errates del 7 de febrer de 2006.

S’acceptaran com a vàlids tots els mots que hi són referenciats, inclosos els corresponents a les variants rossellonesa, algueresa, balear, nord-occidental i valenciana. Les flexions admeses seran les que indica el DOSC i les conjugacions verbals admeses, les de tots els àmbits.

Tot i que ja s’especifica en els preàmbuls del diccionari, cal fer un esment especial al fet que, per coherència, els verbs que corresponguin a variants dialectals només s’admetran si són conjugats segons el model general o el del seu propi àmbit restringit.


Horari previst:

09.30 Recepció i confirmació dels participants
10.00 Inici de la 1a ronda
11.15 Inici de la 2a ronda
12.30 Inici de la 3a ronda

14.00 Pausa per dinar

17.00 Inici de la 4a ronda
18.15 Inici de la 5a ronda
19.30 Inici de la 6a ronda
20.30 Lliurament de premis i cloenda


Podeu descarregar les bases completes en versió en PDF aquí.

Inici Reglament del torneig Reglament de les partides Ubicació Premis Inscripcions

Si voleu visitar la pàgina del Club Scrabble Manresa, cliqueu aquest enllaç.