El I Obert dels Països Catalans se celebrarà a Manresa, a l’Hotel Pere III (muralla de Sant Francesc, 49), els dies 25 i 26 d’octubre de 2008.

Reglament competició

Sistema suís
El torneig es jugarà a un total de vuit rondes en sistema suís. En el cas que la victòria final es decidís en una de les partides de la vuitena ronda, primer es jugaran la resta de partides i la partida decisiva es jugarà tot seguit a mode de gran final, i podrà ser seguida pels assistents mitjançant una pantalla gran.

Les partides seran en la modalitat clàssica d’un contra un. Per establir la classificació general, es comptabilitzaran els punts de torneig a raó d’un punt per cada victòria, mig en cas d’empat, i zero per la derrota. En cas d’igualtat a punts en la classificació, els criteris de desempat s’establiran a partir dels punts de partida (suma dels punts de totes les jugades), essent el primer criteri el diferencial de punts a favor i el segon, el total de punts acumulats.

Els aparellaments de cada ronda s’establiran a partir dels criteris següents:

a) Dos jugadors no s’enfrontaran entre ells més d’un cop.

b) La distància en la classificació entre els dos jugadors ha de ser mínima.

c) Si el total dels jugadors és senar, l’últim classificat rebrà un punt i no jugarà.

L’ordre inicial de sorteig dels jugadors s’establirà mitjançant el seu últim BARRUF publicat. Els participants debutants, sense BARRUF, s’ordenaran seguint l’ordre d’inscripció.

En general se seguiran les normes del sistema suís establertes internacionalment i implementades en el programari Swiss Perfect.

Els resultats de les partides de tots els participants seran inclosos en el rànquing mundial de jugadors d’scrabble en català (BARRUF).

Diccionari arbitral
El diccionari arbitral utilitzat per al campionat serà el Diccionari Oficial de l’Scrabble en Català (DOSC), amb les esmenes contingudes en la fe d’errates del 7 de febrer de 2006.

S’acceptaran com a vàlids tots els mots que hi són referenciats, inclosos els corresponents a les variants rossellonesa, algueresa, balear, nord-occidental i valenciana. Les flexions admeses seran les que indica el DOSC i les conjugacions verbals admeses, les de tots els àmbits.

Tot i que ja s’especifica en els preàmbuls del diccionari, cal fer un esment especial al fet que, per coherència, els verbs que corresponguin a variants dialectals només s’admetran si són conjugats segons el model general o el del seu propi àmbit restringit.

Horari previst:

DISSABTE 25 D’OCTUBRE

15.00 Recepció participants allotjats
15.30 Recepció i confirmació de participants

16.00 Inici de la 1a ronda
17.30 Inici de la 2a ronda
19.00 Inici de la 3a ronda
20.15 Final de la 1a jornada

DIUMENGE 26 D’OCTUBRE

10.00 Inici de la 4a ronda
11.30 Inici de la 5a ronda
13.00 Inici de la 6a ronda

14.15 Dinar (al mateix hotel)

16.00 Inici de la 7a ronda
17.30 Inici de la 8a ronda

18.45 Partida de la 8a ronda pel 1r lloc (si s’escau)

20.00 Lliurament de premis i cloenda
(en cas de no endarrerir l’última partida, la cloenda serà a les 19.00)

Podeu descarregar les bases completes en versió en PDF aquí.

Inici Reglament del torneig Reglament de les partides Ubicació Premis Inscripcions

Si voleu visitar la pàgina del Club Scrabble Manresa, cliqueu aquest enllaç.