Una nova eina informàtica: el Quackle, ara en català

El Marc Vigo ens ha fet arribar un correu on ens informa que ja es pot utilitzar una versió adaptada del programa Quackle per a jugar a Scrabble en català, gràcies al Joan Montané i al mateix Marc Vigo.

El Quackle és un programari lliure que juga a l’Scrabble de forma intel·ligent, i que permet jugar sol, contra l’ordinador, buscar la millor jugada per a un faristol determinat,… El mateix lloc web de Quackle pregona: “El joc lliure de paraules encreuades, intel·ligència artificial, i eina d’anàlisi que rivalitza amb els millors jugadors del món”. Pels que vau assistir al 3r Mundial, és el programa que es va emprar per a la duplicada de desempat prèvia a la final.

Això sí, el programa és una mica complex i és en anglès, per tant haureu de dominar una mica l’idioma i l’entorn informàtic per entendre-us-hi bé. L’adaptació al català utilitza com a diccionari el DANOSC, i malgrat ser un llistat provisional, és prou complet i fa d’aquesta adaptació una eina de joc i d’entrenament més que interessant.

Les instruccions per descarregar-lo i instal·lar-lo les trobareu a l’adreça http://montane.cat/danosc/quackle/quackle.html.

Gràcies, Joan i Marc!

  • del.icio.us
  • Facebook
  • LaTafanera
  • Twitter
Aquesta entrada ha esta publicada en Diccionari, Eines. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.